SLIMME TOEKOMST
Samen bouwen aan de toekomst

Echte en virtuele wereld groeien naar elkaar toe

Thema’s als klimaatverandering, de groeiende wereldbevolking en verstedelijking vragen om krachtige antwoorden en innovatieve oplossingen. Nieuwe technologie helpt ons de wereld van morgen opnieuw vorm te geven. Ons vakgebied staat op de drempel van een nieuw tijdperk. De 3D-revolutie zorgt voor onbegrensde mogelijkheden en toepassingen van ruimtelijk denken.

De echte en de virtuele wereld groeien naar elkaar toe. In een levensechte replica van de werkelijkheid, kunnen we de toekomst uitproberen. En door gametechnieken te integreren wordt het steeds leuker en toegankelijker voor iedereen om samen te werken aan die toekomst. Burgers, stedenbouwkundigen en beleidsmakers kunnen dankzij Geodesign in dezelfde ‘taal’ effectief en gelijktijdig samenwerken om van onze steden smart cities te maken.

Minecraft, meer dan een game

Wereldwijd spelen miljoenen kinderen dagelijks Minecraft. Een game waarin zij blok voor blok een virtuele wereld bouwen met digitaal Lego. Maar Minecraft is meer dan een game. GeoFort nam het initiatief om in Minecraft een virtueel Madurodam te creëren. Daarvoor is het project GeoCraft gestart. Geodan heeft de hoogtedata van het Kadaster en Rijkswaterstaat omgevormd tot een virtueel Nederland. Alle rivieren, wegen, bomen en gebouwen zijn in 3D ingelezen. Dat is big data, want het gaat om zo’n 1.000 miljard Minecraftblokjes! Iedereen kan meebouwen in GeoCraft, kijk op geocraft.nl

‘Nu kan iedereen meehelpen de wereld vorm te geven’

BERT SCHOLTEN, GEODAN

 

Bert Scholten (Geodan) vertelt in deze video waarom en hoe Minecraft de wereld gaat veranderen.